Sundseisu sattunud Haapsalu refinantseerib senised laenud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu rannapromenaad.
Haapsalu rannapromenaad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sundseisu sattunud Haapsalu linn pidi valima, kas kärpida oluliselt kulusid, minnes toetuste ja muude linnaelanikke otseselt puudutavate rahasummade kallale, või refinantseerida senised laenud, ning otsustas viimase kasuks.

Haapsalu linn on headel aegadel võtnud euroliidu toetuste omafinantseerimiseks mitu miljonit eurot laenu, eurotoetuste ja nende omafinantseeringutega remonditi linnale tähtsaid objekte, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Täna Haapsalu linnavolikogus heakskiidu saanud eelnõu kohaselt võtab linn uue laenu tagasimakse tähtajaga 15 aastat, selle kolme miljoni euro eest makstakse pankadele kohe tagasi seitse laenu ja võetakse uus pikema tähtajaga laen, et iga-aastane makse väheneks.

Kui seda otsust poleks tehtud, peaks linn lähiaastail pankadele tagasi maksma iga aasta ligi 900 000 eurot, nii palju raha linnal aga pole.

Lisaks seitsmele refinantseeritavale laenule jääb Haapsalul üles üks suur, ligi kahe miljoni eurone laen, mille eest renoveeriti kultuurikeskus, seda ei refinantseerita, sest laenu tagasimakse tähtaeg on niigi pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles