Narva linn andis Kreenholmi rajatavale Tekstiilimaailmale ehitusloa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Kreenholmi tehased.
Narva Kreenholmi tehased. Foto: Eero Vabamaegi

Narva linnavalitsus väljastas ehitusloa Kreenholmi ketrus- ja kudumisvabriku puuvillaladudesse 5 miljoni euroga rajatavale külastuskeskusele Tekstiilimaailm, mille projekteerimis- ja ehitushanked kuulutatakse välja sügisel.

Praegu on ehitusluba Narva linnavalitsuse poolt väljastatud, edasi käib projekteerimine ja sügisel tulevad hanked, ütles projekti arendaja, Varesesaar OÜ juhatuse liige Jaanus Mikk BNS-ile.

Ta lisas, et tööd on kulgenud plaanipäraselt ning ajaliselt ollakse graafikus. Seni kinnisele Kreenholmi territooriumile Varesesaarele ehitatav Tekstiilimaailm muutub külastajatele avatuks järgmise aasta jooksul.

Rajatavasse kompleksi tuleb 2200 ruutmeetril paiknev ekspositsioon, mis pakub nii käed külge tegutsemisvõimalusi kui ka installatiivseid elamusruume, autentseid Kreenholmi vabrikust pärit seadmeid ja kaasaegseid mängulisi ja interaktiivseid eksponaate.

Lisaks rajatakse projekti käigus väliekspositsioon, ajutiste näituste ja haridusprogrammide ruume, kohvik ja meenepood, kompleks sobib ka kontsertide, konverentside teatrietenduste ja pidulike sündmuste toimumiskohaks. Õuealale on planeeritud temaatilised mängualad lastele, puhke- ja välikohvikualad. Tõenäoliselt saab atraktsioonil tööd ligi 20 inimest.

Projekti planeeritud eelarve on ligi 5 miljonit eurot, millest 3,6 miljonit eurot on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) kaudu eraldatav toetus, mida kaasrahastavad Euroopa Regionaalarengufond ja Euroopa Liit. Omafinantseeringu tagavad ettevõtjad. Projekti viib ellu Varesesaar OÜ, mis hakkab Kreenholmi omanikult Narva Gate OÜ-lt rentima umbes kolmandikku puuvillaladude kompleksist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles