Google šokeeris Briti välisministrit (1)

Mona Lii Konnapere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Hunt
Jeremy Hunt Foto: STEFAN WERMUTH / REUTERS

Google'i plaanid Hiinas oma otsingumootor käivitada šokeerib Briti välisministrit, kelle hinnangul käitub internetihiid silmakirjalikult.

Suurbritannia välisminister Jeremy Hunt väljendab üllatust, et Google kavatseb käivitada Hiinas otsingumootori eraldi versiooni, mis blokeerib ebasobivaid veebisaite, kuid ei tee koostööd Lääne jõupingutustega laste väärkohtlemisega seotud sisu eemaldamiseks, vahendab Reuters.

«Tundub erakordne, et Google kaalub oma sisu tsensuurimist Hiinas, aga ei tee koostööd Suurbritannia ja USAga,» kirjutab Hunt Twitteris. «Nad olid kunagi enda väärtushinnangute üle väga uhked.»

Google plaanib Hiinas otsigumootori käivitamist, mis blokeeriks mõningaid otsingutermineid ja veebisate. See võiks tähendada ettevõtte tagasitulekut turule, millest loobuti kaheksa aasta eest tsensuuriprobleemide tõttu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles