Miljonärist leiutaja investeerib meeletu summa uue elektriauto arendamiseks

Mona Lii Konnapere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljonärist leiutaja James Dyson.
Miljonärist leiutaja James Dyson. Foto: Stefan Rousseau / PA Wire/PA Images

Miljonärist Suurbritannia leiutaja James Dyson esitles neljapäeval planeerimisavaldust uute katserajatiste loomiseks ning teatas, et investeerib veel 116 miljonit naela uue elektriauto väljaarendamiseks.

Masin peaks ilmavalgust nägema aastal 2020, kirjutab Reuters.

Mees avaldas plaani ehitada Lääne-Inglismaale endise II maailmasõja lennuväljale rohkem kui kümne miili pikkuse katseraja elektrisõidukite testimiseks.

Dyson, kes on tuntud kui uuenduslike tolmuimejate leiutaja, loodab enda insenerioskustele ning tahab oma innovatiivsete leiutistega muuta autotööstust.

«Oleme nüüd kindlalt keskendunud meie autotööstuse projekti järgmisele etapile, tugevdades oma volitusi globaalse teadus- ja arendusorganisatsioonina, » sõnas Dyson.

Ettevõttes töötab igapäevaselt 400-liikmeline teadlaste meeskond, kes projektiga tegelevad, ning plaanis on laieneda ehituskompleksi, kuhu on võimalik mahutada üle 2000 töötaja.

Kui planeerimisavaldust saadab edu, ulatub James Dysoni koguinvesteering elektriautodesse 200 miljoni naelani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles