Juuli kasvas tööstustoodangu maht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Tööstusettevõtted tootsid 2018. aasta juulis 4 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta juulis, toodang suurenes töötlevas tööstuses ja energeetikas, kuid langes mäetööstuses.

Töötlevas tööstuses toodeti juulis 2 protsenti rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Enam kui pooled tööstusharud ületasid juulis eelmise aasta sama kuu mahu. teatas statistikaamet.

Toodangu mahu kasvu põhjustas eelkõige arvutite ja elektroonikaseadmete, toiduainete ja ehitusmaterjalide tootmise suurenemine, märgatavalt kasvas ka puidu töötlemine. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang metalltoodete ja elektriseadmete tootmises.

Välisturule müüdi juulis 65 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Korrigeerimata andmetel suurenes toodangu müük võrreldes 2017. aasta juuliga ekspordiks 3 protsenti ja koduturule 8 protsenti.

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti 2018. aasta juulis võrreldes juuniga tööstuses kokku 1 protsendi võrra vähem toodangut. Töötleva tööstuse toodang kahanes eelmise kuuga võrreldes samuti 1 protsendi võrra.

2017. aasta juuliga võrreldes suurenes elektritootmine 6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles