Venezuela võimud konfiskeerisid Iiri suurettevõtte tehase (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolás Maduro.
Venezuela president Nicolás Maduro. Foto: HANDOUT / REUTERS

Venezuela võimud tungisid 21. augustil Iiri pakenditootja Smurfit Kappa tehasesse, vahistasid selle juhid ja võtsid tehase enda kontrolli alla.

Venezuela võimud süüdistavad Smurfit Kappat smuugeldamises, hindadega manipuleerimises ja kohalikele äridele oma toodangu mitte müümises. Iiri firmalt nõutakse nüüd hinande korrigeerimist. Tehase okupatsioon kestab aga 90 päeva.

Smurfit Kappa, mis on tegutsenud Venezuelas peaaegu 80 aastat, eitas valitsuse süüdistusi ja võitleb enda sõnul tehase juhtide vabastamise nimel. Ettevõte hoiatas, et alates 28. augustist ei suuda nad enam vastutada oma toodete kvaliteedi ja töötajate ohutuse eest.

«Venezuela valitsuse tegude pärast ei saa me hetkel tegutseda oma tavaliste äristandardite järgi,» seisis ettevõtte pressiteates, milles lisati, et kannatada võib ka toodetud pakendite ja paberi kvaliteet ning tehase mõju keskkonnale.

Allikas: BBC

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles