Indias on võimalik Google´lt laenu saada

Mona Lii Konnapere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google`i arenevate turgude juht Caesar Sengupta
Google`i arenevate turgude juht Caesar Sengupta Foto: ADNAN ABIDI / REUTERS

Teisipäeval teatas Google, et on alustanud kostööd nelja India pangaga, võimaldades nii saada kasutajatel laenu  Google Pay rakenduse kaudu, vahendab CNN.

Kliendid, kelle pangad Google´i uude maksusüsteemi kuuluvad, saavad taotleda eelnevalt heaks kiidetud laenu ning raha laekub äpi kaudu koheselt kliendi kontole.

Süsteem peaks kasutusele tulema mõne nädala pärast ning sellega loodetakse muuta laenude saamise ja taotlemise protsessi kiiremaks ning lihtsamaks.

Google on ka varem teistsuguste rahasüsteemidega Indias katsetanud. Vähem kui aasta aega tagasi esitleti äppi Google Tez  ning sellel on praeguseks 22 miljonit igakuist kasutajat. Ettevõte muudab nüüd rakenduse Google Pay`ks, et tuua see Google`i ülemaailmsete digimaksete tiiva alla.

«Mõne aja jooksul rakendame paljud neist funktsioonidest ka teistes riikides, samamoodi nagu seda erinevates India piirkondades teinud oleme,» sõnas Caesar Sengupta, kes juhib Google'i jõudmist arenevatele turgudele.

Google`i jõupingutus hõivata rohkem India digitaalmaksete turgu paneb ettevõtte samale pulgale ülemaailmsete konkurentidega nagu Facebook, kes testib Indias makseteenust oma suhtlusvõrgustikus WhatsApp, ning kohalike rivaalidega nagu Paytm ja Flipkart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles