Facebook tegeleb jõuliselt taastuvenergiaga

Mona Lii Konnapere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg.
Facebooki asutaja ja juht Mark Zuckerberg. Foto: Andrew Harnik / AP

Teisipäeval tehtud avalduses teatas Facebook, et on sõlminud lepingud enam kui kolme gigavati jagu uue päikese- ja tuuleenergia jaoks, vahendab CNBC.

Ettevõte tahab vähendada firma kasvuhoonegaase 75% võrra ning loodab 2020. aasta lõpuks varustada enda ülemaailmseid toiminguid 100% taastuvenergiaga.

Uus leping aitab kaasa nende 2015. aastal tehtud lubadusele pooled oma valdustest 2018. aastaks taastuvenergiaga varustada. See eesmärk sai eelmisel aastal täidetud.

Sotsiaalmeediahiiu käiku kiideti eriti just keskkonnakaitsjate poolt. «Mark Zuckerberg kinnitas taas, et Facebook on üks suurtest ettevõtetest kes pingutab olla söevaba ning saada energia 100% taastuvatest allikatest,» teatas Greenpeace´i kõrgemate ettevõtete kampaaniaga tegelev Gary Cook.

«Me peame jääma 1,5-kraadise künnise piiridesse, mis on teadlaste sõnul katastroofiliste kliimamuutuste vältimiseks ülioluline. Seetõttu vajame palju rohkem ettevõtteid, kes suurendaksid agressiivselt taastuvenergia ja kasvuhoonegaaside vähendamise plaane,» lisas Cook.

Facebook ei ole ainus globaalne ettevõte, kes üritab oma tegemistes rohelisem olla. Näiteks on Amazonil pikaajaline eesmärk oma ülemaailmse taristu töötamisel kasutada 100% taastuvenergiat.

Nad on teinud ka teisi samme ning eelmise aasta oktoobris teatati, et valmimas on maailma suurim tuulepark. Amazoni tuulepark Texases peaks võrgule aastas lisama üle 1 miljoni megavatt-tunni energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles