LG sai ka valmis 8K teleri (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG 8K teler
LG 8K teler Foto: LG

Elektroonikaettevõte LG sai mitmete teiste tootjate kõrval valmis ka oma 8K-kvaliteedis pilti näidata võimaldava kuvari ning esitleb seda peagi algaval IFA elektroonikamessi Berliinis.

LG kasutab kuvaritootmisel OLED-tehnoloogiat, välja tuuakse selle 88-tolline versioon, millel resolutsiooniks 7680x4320 pikslit. Kokku seega üle 33 miljoni isekiirgava piksli. Ükski teleettevõte muidugi 8K-kvaliteedis pilti kasutajateni viima pole võimeline, Eestis on hea, kui olemas HDgi (ehk siis 2K).

LG tunnistab ka ise, et 8K-telerite turg on veel lapsekingades, ent loodab siiski 2022. aastaks jõuda enam kui 5 miljoni ühiku tootmiseni.

8K-kuvarid pole aga maailmas juba ammu mingi uudis, seda vaatamata asjaolule, et televiisorid on oma võimekuselt valgusaasta võrra ees neis pakutava sisu kvaliteedist.

IFA-l tuleb oma 8K-kuvariga välja näiteks ka Sharp, millel on kaasas 70-tolline ekraan pikslitihedusega  125 ppi. Inimsilm sellisel ekraanil üksikuid piksleid enam ka üsna lähedalt vaadates näha ei suuda.

Uus standard toob kaasa ka selle, et teleril on koguni kaheksa HDMI-sisendit, neist neli on tavalised 2K ja 4K pordid ülejäänud neli 8K omad. Fotosid saab ekraanile kuvada jätkuvalt ka USB-liidese kaudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles