Ökonomist: Euroopa on kaubandussõja suurim kaotaja (2)

Britt-Kathleen Mere
, meediapraktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Xinhua / Xinhua/Sipa USA

Edmond de Rothschildi varahaldusettevõtte peaökonomist väidab, et USA ja Hiina vahelises kaubandussõjas kaotab kõige rohkem Euroopa.

Mathilde Lemoine, üks teisipäeval Pariisis toimunud MEDEFi suveülikoolil kõnelejatest ütles, et tema arvates on Euroopa suurim kaotaja Ameerika Ühendriikide ja Hiina vahelises kaubandussõjas, vahendab CNBC.

Donald Trump tahtis arendada teenuste eksporti Hiinasse, kuid Lemoine'i sõnul oli Euroopa liiga killustunud, et sellest kasu lõigata.

«Eurotsoon – ja Prantsusmaa eriti – ei ole piisavalt organiseeritud, et korraldada nende teenindussektori- ja finantsväljavedu. Pole olemas turgu teenustele Euroopas ning seega on eurooplastel keeruline leida ühtne poliitika Hiina ja USAga läbirääkimisteks,» ütles Lemoine.

Ta lisas: «Ma usun, et eurotsoon võib olla suur kaotaja selles kaubandussõjas. Ärgem unustagem, et USA soovib hoida oma ülemaailmset liidripositsiooni.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles