Nordica endine juht hakkab tööle trükikojas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tamm.
Jaan Tamm. Foto: Tairo Lutter

Riikliku lennufirma Nordica endine juhatuse esimees Jaan Tamm asub kolmapäevast juhtima Printoni ja Vaba maa ühinemisel tekkinud trükikoda. 

«Tegime Jaanile samal päeval, mil Nordicast lahkumine teatavaks sai, ettepaneku naasta Infortari ettevõtete gruppi ning anda hoogu Vaba Maa ja Printoni ühinemisel tekkinud trükikojale,» märkis investeerimisettevõtte Infortar juhatuse esimees Ain Hanschmidt pressiteates.

«Jaan on ülesehitaja tüüpi, näiteks sai kunagi koos temaga käima lükatud täna üheks suurimaks taksofirmaks kasvanud Tallink Takso,» sõnas Hanschmidt. «Samuti olen temaga pikalt koos töötanud Eesti Ühispangas e-teenuste rakendamisel,» sõnas Hanschmidt.

«Usun, et Printoni näol on tegemist mulle põneva väljakutsega, kuna olen seni olnud valdavalt tegev otse lõpptarbijale suunatud teenustega. Samas olen aastaid kuulunud Vaba Maa nõukogusse ja valdkond on mulle tuttav,» märkis Jaan Tamm.

Tamme lisandumisel muutub Printoni juhatus kolmeliikmeliseks – lisaks temale kuuluvad trükikoja juhatusse liitunud ettevõtete Vaba Maa ja Printon senised juhatajad Jaan Vainult ja Tarmo Orasmäe.

Printoni ja Vaba Maa tooteportfelli kuuluvad raamatud, kataloogid ja brošüürid, turvatrükised postmarkidest maksumärkideni ning muud erinevad tooted kuni visiitkaartideni välja. Enamus toodangust läheb ekspordiks. Ettevõttes töötab üle 120 inimese.

Viimase kahe aasta jooksul on investeerimisettevõte Infortar paigutanud ühinenud trükikodadesse viis miljonit eurot.

Tamm on töötanud Nordica kaubamärki kasutava riikliku lennufirma Nordic Aviation Group juhatuse esimehe, investeerimisettevõtte Infortar tegevdirektori ning SEB ja varasema Eesti Ühispanga e-tehnoloogia ja operatsioonide divisjoni direktorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles