Eesti Energia: kui elektriturg täna avaneks, lisanduks arvele 20 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveits tippjuhtide palgale piiri ei pannud.
Šveits tippjuhtide palgale piiri ei pannud. Foto: SCANPIX

Kui elektriturg avaneks tänaste börsihindadega, lisanduks elektriarvele 20 protsenti, teatas Eesti Energia.

Elektrifirma juhatuse liige Margus Kaasik sõnas, et varasemad jutud ulmelisest hinnatõusust ei vasta tõele, kuna tegelikkuses lisanduks elektriarvele vaid viiendik. «Keskmise majapidamise elektriarve on 23 eurot. 4,6 eurot oleks kallinemine,» ütles ta.

Küsimusele, kes oleksid elektrituru avanemisel 2013. aastast Eesti Energia kõrval teised tõenäolised teenusepakkujad, vastas ettevõtte teine juhatuse liige Margus Rink, et nendeks võivad olla Fortum ja Latvenergo.

Viimane on Ringi sõnul siiski lahtine, kuna teenusepakkumiseks on tarvis teatud infosüsteeme, mida Latvenergo on arendama hakanud, ent kas õigeks ajaks valmis jõutakse, on kahtlane, rääkis Rink. Fortumil on samas infosüsteemid olemas. «Meie riskistsenaarium ongi, et konkurenti ei tule. Siis avaneb elektriturg ja ainuke, kelle vahel valida, on Eesti Energia. Ja siis oleme meie need pahad, kes tõstsid elektrihinna kalliks,» lisas Rink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles