Aston Martin valmistub börsile minekuks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aston Martin DB11.
Aston Martin DB11. Foto: DENIS BALIBOUSE / REUTERS

Briti sportautode tootja Aston Martin teatas selle nädala alguses, et plaanib hakata avalikult kaubeldavaks ettevõtteks.

BBC andmetel võib autotootja ametlik teade tulla juba kolmapäeval peale majandustulemuste avaldamist. Ettevõte plaanib kuulduse järgi müüa maha osaluse, mille väärtus jääb miljardi naela ringi. Aston Martin müüs möödunud aastal 5000 autot ja jäi esimest korda peale 2010. aastat kasumisse.

Aston Martini peamisteks investoriteks on hetkel Itaalia erakapitali investeerimisfond Investindustrial ja grupp Kuveidi ärimehi. Autotootja majandustulemused olid suhteliselt kehvad kuni 2014. aastani, mil tegevjuhiks sai Nissanist tulnud Andy Palmer, kes pööras ettevõtte rahalise seisu ümber. Tulemuste paranemise taga on paljuski mudel DB11, mis osutus ostjate seas väga populaarseks.

Palmer loodab ettevõtte rahalist seisu veelgi parandada, tuues turule laiema valiku erinevaid mudeleid. Järgmisel aastal tuleb näiteks välja Aston Martini esimene maastur. Samuti loodetakse kasvatada müüdud autode arvu, mis peaks selle aasta prognooside järgi tulema kindlasti üle 5000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles