Omaan pani selgitusi jagamata Eesti kalale keelu peale (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske kala, mis ei pruugi enam Omaani jõuda.
Värske kala, mis ei pruugi enam Omaani jõuda. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Omaan keelas põhjendusi välja toomata Eesti kala impordi, riiki eksportijaid muudatus ilmselt oluliselt ei mõjuta.

Omaani põllumajandus- ja kalandusministeerium on vastu võtnud otsuse, mis käsitleb kala impordikeeldu Peruust ja Eestist, vahendab väljaanne Muscat Daily. Lehe teatel tugineb otsus veterinaarse karantiini seadusele ning selle rakendussätetele.

«Otsus sätestas, et keelu tühistamiseni on keelatud importida kala ning neist valmistatud tooteid Peruust ja Eestist, välja arvatud juhul, kui need on termiliselt töödeldud,» lisas Muscat Daily.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) pressiesindaja Elen Kurvits ütles, et Omaan pole ametlikult VTAd sisseveopiirangutest teavitanud ning seega ei ole piirangute täpseid põhjuseid võimalik välja tuua. Ka maaeluministeeriumist öeldi, et nendeni pole info veel jõudnud.

VTA pressiesindaja lisas aga, et Eestist on Omaani senini eksporditud vaid termiliselt töödeldud kalatooteid ning viimased saadetised tehti aastaid tagasi.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles