Venezuela pankadele sunnitakse krüptoraha peale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Nicolas Maduro uut sajalist käes hoidmas.
Venezuela president Nicolas Maduro uut sajalist käes hoidmas. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Venezuela president Nicolás Maduro käskis pankadel arveldusühikuna kasutusele võtta riigi krüptovaluuta petro, osana plaanist leevendada riiki tabanud majanduskriisi.

Nii riiklikud kui erapangad peavad edaspidi kajastama kogu finantsteavet bolivaarides ja petrodes, teatas kohalik pangandusjärelevalveamet Sudeban. Petro väärtus on seotud Venezuela nafta barrelihinnaga, mis on praegu umbes 60 dollari juures.

Käik on osa Maduro katsetest lahendada riiki tabanud majanduskriisi ja hüperinflatsiooni. Teiste sammude seas on näiteks bolivaari devalveerimine ja uute suveräänsete bolivaaride väljastamine, mille pangatähtedel on võrreldes eelnevate bolivaaridega viis nulli vähem.

Samuti plaanib Madura inflatsiooni valguses tõsta 3400 protsendi võrra riigi miinimumpalka ja ka kütusehindasid, mis on olnud aastaid erakordselt madalad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles