Kommunaalärimiljonär Ossipenko hanitas prokuratuuri teist korda

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Ossipenko
Nikolai Ossipenko Foto: Postimees.ee

Ida-Virumaa kommunaalärimiljonäri Nikolai Ossipenko riigihangetel osalev ettevõte N&V vahetas järjekordselt kriminaalsüüdistusest pääsemiseks juriidilist keha.

Viru ringkonnaprokuratuur esitas juulis süüdistuse suures maksupettuses Ossipenko pere ettevõtetele Uikala Prügila, Ekovir ja N&V, süüdistuse said ka firmade endised juhid, kirjutab Äripäev.

Kuid seepeale kustutati süüdistuse all olnud N&V äriregistrist ning sama nime all tegutseb edasi juba uus juriidiline keha. Kriminaalmenetluse seadustiku järgi välistab kriminaalmenetluse juriidilisest isikust kahtlustatava või süüdistatava lõppemine.

«Meie jaoks on tegu uudse olukorraga, mis vajab põhjalikumat analüüsi – kas ja kuidas on N&V kriminaalvastutus siiski võimalik,» tunnistas Viru ringkonnaprokurör Rita Hlebnikova, lisades, et lahenduse saab see küsimus ilmselt kohtuasja eelistungil.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles