Ehitusfirmasid rõhub languse eelaimus (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas võib näha kõikjal ehituskraanasid – möödunud nädalal pandi Vanasadama lähedal paika äri- ja vabaajakeskuse Porto Franco nurgakivi.
Tallinnas võib näha kõikjal ehituskraanasid – möödunud nädalal pandi Vanasadama lähedal paika äri- ja vabaajakeskuse Porto Franco nurgakivi. Foto: Raul Mee

«Päris hull kasv», «ega ta normaalne küll ei ole» ja «kaua see jätkuda ei saa» – nii ütlesid ehitusfirmade juhid, kui kuulsid, kui võimsalt tänavu teises kvartalis Eestis ehitati.

See, et Eesti ehitust on tabanud buum, pole ilmselt enam kellelegi üllatus. Linnad on kraanasid täis, uusi kortereid ja büroohooneid aina kerkib, töökäsi on järjest raskem leida. Alates 2017. aasta algusest ehk kuus kvartalit järjest on Eesti ehitusmahud kasvanud keskeltläbi viiendiku võrra. Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse esimees, ehitusfirma Rand & Tuulberg üks omanik Raivo Rand ütles, et sellise hooga lõputult edasi kütta ei ole võimalik.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles