Euroopa Keskpanga võimalik tulevane president: eelistaksin töötada Eestis (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul võib teise sama vabatahtlikuks muutmisega kaasneda majanduse ülekuumenemine ja kinnisvarahindade liiga kiire tõus.
Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul võib teise sama vabatahtlikuks muutmisega kaasneda majanduse ülekuumenemine ja kinnisvarahindade liiga kiire tõus. Foto: Tairo Lutter

Eesti Panga praegune president Ardo Hansson, keda peetakse üheks favoriidiks Euroopa Keskpanga presidendi kohale, eelistaks töötada Eestis, ehkki ei välistanud siiski otsesõnu esikeskpankuri ametit.

«Kuni 2019. aasta juunini on mu mõtted sellel, et täita hästi Eesti Panga presidendi ja Euroopa Keskpanga nõukogu liikme ülesandeid ning sellest edasi mul ei ole konkreetseid plaane,» ütles Hansson BNS-ile vastuseks küsimusele, kas ta on endale uue ameti juba välja valinud.

Eelmisel nädalal märkis Saksa ajaleht Handelsblatt taas, et Hansson on üks viiest inimesest, keda peetakse favoriidiks Euroopa Keskpanga (ECB) järgmise presidendi kohale. Sama vihjas veebruarikuus ka Bloomberg. Toona välistas Hansson «Aktuaalsele kaamerale» antud kommentaaris kandideerimise.

«Olen neid spekulatsioone lugenud ja väga tore, kui selliseid jutte räägitakse, aga praegusel ajal ma ei ole sellisest ametist ise huvitatud eelkõige isiklikel põhjustel,» ütles Hansson veebruaris rahvusringhäälingule.

Nüüd Hansson siiski ECB presidendiks, asepresidendiks või peaökonomistiks saamist otsesõnu ei välistanud. «Euroopa Keskpanga juhatuses töötamine oleks erialaselt väga huvitav väljakutse, aga ma olen juba töötanud seitsmes riigis ja perekonnale mõeldes on mu eelistus teha midagi Eestis. Eks näeb, mida tulevik toob,» ütles ta.

Ta lisas, et spekulatsioonid tema kui Euroopa Keskpanga juhatuse liikme teemal on komplimendiks Eesti Panga kolleegidele, kes toetavad Hanssoni tööd Frankfurdis tipptasemel majandusanalüüsiga.

Euroopa Keskpanga praeguse presidendi Mario Draghi ametiaeg algas 1. novembril 2011 ning kestab 31. oktoobrini 2019.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles