Eesti Post kuulutas välja avaliku konkursi uue juhi kohale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansi Arumeel.
Ansi Arumeel. Foto: Tairo Lutter

Eesti Posti nõukogu kuulutas välja avaliku konkursi kevadel Joona Saluveerist vabaks jäänud ettevõtte juhatuse esimehe kohale, kelle kohuseid on seni täitnud Ansi Arumeel.

Nõukogu esimehe Bo Hendrikssoni sõnul oodatakse sobilikult kandidaadilt logistika- ja e-kaubanduse äri head tundmist, klienditeenindusettevõtte juhtimise kogemust ning võimekust juhtida ettevõtet väga kiiresti arenevas valdkonnas.

«Pakume väljakutset juhtida üht suurimat logistikaettevõtet Baltikumis, kellel on täita oluline roll Eesti riigi majanduse edendamisel,» ütleb ettevõte töökuulutuses. Riiklik postifirma eeldab uuelt juhilt vähemalt viieaastast töökogemust suurettevõtte tippjuhina, laitmatut ärialast reputatsiooni ning väga head inimeste juhtimise oskust.

Ettevõtte juhilt oodatakse, et ta tagab läbi kvaliteetse postiteenuste osutamise Eestis ning pakiautomaatide turuliidri positsiooni Baltikumis. Ka arendab ta koostööd rahvusvaheliste posti- ja logistikaettevõtetega ning toob turule uusi tooteid ja teenuseid, mis loovad väärtust e-kaupmeestele ja nende klientidele.

Mitu juhti lühikese ajaga

Riiklik postifirma on viimasel ajal silma paistnud mitme palju poleemikat tekitanud juhi vahetusega. See sai alguse 2017. aasta kevadel, kui toonase ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo tungival nõudmisel vahetati välja seni kümme aastat Omnivat juhtinud Aavo Kärmas, kes täna juhib Eesti Energia taastuvenergiafirmat Enefit Green. Kärmas lahkus sellelt kohalt mullu märtsi lõpus.

Tema järeltulija, Joona Saluveeri aeg jäi riiklikus postifirmas ka üsna üürikeseks, kuna postifirma nõukogu otsustas sel kevadel napilt aasta pärast tema ametisse määramist Saluveeriga töösuhte lõpetada. Kuigi ametliku põhjendusena tõi nõukogu nägemuste erinevuse, ei saanud Saluveer üle paari tuhande töötajaga kontserni juhtimisega hakkama.

Saluveeri viimane tööpäev oli 31. mai. Sellest hoolimata otsustas nõukogu jätta juhatuse esimehe konkursi sügisesse. «Me ei tahtnud enne puhkusi [konkurssi välja kuulutada], me ei suudaks seda niikuinii enne puhkusi lõpuni viia,» põhjendas nõukogu esimees kevadel.

Seni on juhatuse esimehe ülesandeid täitnud juhatuse liikmetest Ansi Arumeel, kellel on seejuures olnud ettevõtte nõukogu sajaprotsendiline toetus. Postimees tegi juuli alguses 2006. aastast postifirmas töötanud Arumeelega ka põhjalikuma intervjuu, kus keskendus sellele, kuidas läheb riiklikul postifirmal ajaloo kõige suuremal investeerimisaastal.

Kandideerimiseks napid nädalad

Kõigi konkursil osalejatel konfidentsiaalsus tagatakse, Eesti Post ei avalikusta kandideerijate nimesid ega muid isikuandmeid. Kandideerimise tähtaeg on 10. september. Kandideerimisel tuleb esitada CV ja motivatsioonikiri. Ettevõtte juhatuse esimehe konkursi viib läbi ja sobivate kandidaatidega võtab ühendust ettevõtte nõukogu.

ASi Eesti Post põhitegevusala on posti-, logistika- ja infologistikateenuste osutamine ning e-arvete käitlemine. Lisaks emaettevõttele kuuluvad kontserni tütar- ja sidusettevõtted. SIA Omniva ja UAB Omniva LT põhitegevus on pakiautomaadi- ja kullerteenuse pakkumine Läti ja Leedu turul.

ASi Maksekeskus tegevusalaks on makselahenduste pakkumine e-kaubandusega tegelevatele ettevõtetele Baltikumis. Post11 pakub e-kaupmeestele rahvusvahelisi logistilisi terviklahendusi kaupade kättetoimetamiseks üle kogu maailma.

Omandisuhtelt on AS Eesti Post Eesti riigile kuuluv äriühing. Eesti Postil on kaks juhatuse liiget, kontsernis töötab 2300 inimest üle Baltikumi ning 2017. aasta käive oli 99,8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles