Hansson: negatiivsed intressimäärad tundusid mulle võimatud (17)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul võib teise sama vabatahtlikuks muutmisega kaasneda majanduse ülekuumenemine ja kinnisvarahindade liiga kiire tõus.
Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul võib teise sama vabatahtlikuks muutmisega kaasneda majanduse ülekuumenemine ja kinnisvarahindade liiga kiire tõus. Foto: Tairo Lutter

Viimast aastat ametis olev Eesti panga president Ardo Hansson tunnistab, et tema senise ametisolekuaja kõige murdelisem muutus oli negatiivsed intressimäärad, mis seniajani tundus talle võimatu.

«Ilmselt kõige suurem muutus oli ikkagi negatiivseks läinud intressimäärad. See tundus kunagi kindlasti võimatuna, õpikutes räägitakse ikka, et rahaga peaks saama teenida, aga nüüd on olukord, kus passiva pool teenib, aga aktiva pool, sellele tuleb juurde maksta,» tunnistab Hansson intervjuus Äripäevale.

Hansson nõustub, et eks Eesti Panga roll ongi hoiatada majandustrendide eest ka olukorras, kus sellest midagi ei muutu. «Kui meie tegevuse tulemusena saab keegi endale seada realistlikumad prognoosid, siis äkki on tal ka vähem ootamatusi,» sõnab ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles