Hiina suurim sõidujagamisteenus peatas vägistamise ja julma veretöö pärast tegevuse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didi Chuxingi sõidukeskus.
Didi Chuxingi sõidukeskus. Foto: CARLOS JASSO / REUTERS

Hiina sõidujagamishiiglane Didi Chuxing peatas juba teist korda sellel aastal ajutiselt oma teenuse Hitch, sest juht vägistas ja mõrvas noore naissoost reisija.

20-aastase naise julm vägistamine ja mõrv toimus reedel Wenzhou linnas, Zhejiangi provintsis. Teo toime pannud juht vahistati laupäeva hommikul ning ta võttis süü omaks, väidab ametlik uudisteagentuur Xinhua. Didi juhtivtöötajad pidid aga ilmuma aru andma nii transpordiministeeriumisse kui ka avaliku julgeoleku ministeeriumisse.

Tegu on juba teise korraga sellel aastal, kui Didi Chuxing peatab mõrva pärast ajutiselt oma Hitch sõidujagamisteenuse.

Ettevõtte avaliku teate järgi laekus teo toime pannud juhi suhtes kliendi kaebus juba päev enne mõrva, kuid klienditeenindus ei hakanud seda menetlema. Firma eeskirjade järgi tuleks taoliste kaebustega tegeleda aga kahe tunni jooksul. Klienditeeninduse asepresident ja Hitchi peadirektor kaotasid selle pärast ka oma töö.

Ettevõte lubas võimudega igat moodi koostööd teha ja jõuda tapetud naise perekonnaga kokkuleppele kahjutasude suuruses.

Veretöö toime pannud juht pääses Didi sõnul läbi taustauuringu, sest tal puudusid eelnevad seadusrikkumised. Mees logis mõrva päeval sisse oma isikliku IDga, kuid moonutas enne saatuslikule sõidule minekut auto numbrimärki. 

Didi peatas oma teenuse noore naise mõrva pärast ka maikuus, kuid toona polnud võimalik ülestunnistust saada, sest teos kahtlustatav juht leiti surnuna.

Didi Chuxing on üks maailma suurimaid idufirmasid ning nad tõrjusid kaks aastat tagasi kohalikult turult välja isegi Uberi. Detsembris hinnati ettevõtte väärtuseks 56 miljardit dollarit. Didi on hiljuti laienenud ka Austraaliasse ja Mehhikosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles