Tänavu turule tulevad suured päikesejaamad võivad jääda viimasteks (4)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneelid.
Päikesepaneelid. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Alates uuest aastast jäävad päikeseelektrimüügi turule sisenevad suurtootjad taastuvenergia toetusest ilma, mistõttu lõpetab arendajate hinnangul uus elektrituruseadus Eestis suurte päikeseelektrijaamade ehitamise mõneks aastaks sootuks, kirjutab ERR

OÜ Sigma Systemsi juhatuse liikme Kristjan Karmingi sõnul andis taastuvenergia toetus siiamaani tootjatele suure positiivse rahavoo jaama investeeringutele, kuid tänastel tingimustel see enam uue aasta seisuga ei kehti.

Ta lisas, et päikesejaama tasuvusaeg on praegu keskmiselt kaheksa kuni kümme aastat, kuid toetuseta pikeneb tasuvusaeg ligi poole võrra, seetõttu on isemajandamise teel üsna raske plussi jõuda.  

Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni hinnanul on 6. juunil riigikogus napi häälteenamusega vastu võetud elektrituruseadus kompromiss kõikide elektritootjate vahel, mis loob võrdse konkurentsi võimaluse kõigile. Sealjuures kindlasti taastuvenergia tootmist ei lõpetata, märgib Simson.

Loe lähemalt ERR-ist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles