Börs: Nasdaq ja S&P kerkisid rekordtasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bryan R. Smith / AFP

Tehnoloogiaindeks Nasdaq ja S&P 500 kerkisid reedel New Yorgi börsil rekordtasemele, reageerides USA keskpanga Jerome Powelli julgustavale sõnumile riigi majanduse kohta.

Nasdaq tõusis 0,9 protsenti, jäädes pidama rekordit märkivalt 7945,98 punkti tasemel.

S&P liikus 0,6 protsenti ülespoolde, sulgudes rekordilisel 2874,69 punkti tasemel.

Tööstusindeks Dow Jones tõusis 0,5 protsenti, lõpetades päeva 25 790,35 punkti tasemel.

Powell ütles reedel kõnes, et keskpank teeb USA majanduse toetamiseks kõik vajaliku. Tema sõnul ei ole hinnatõus ületamas keskpanga prognoositud kaht protsenti ning praegu ei paista USA majandust ähvardavat ülekuumenemine.

Powelli sõnul jätkab keskpank järk-järgulist intressimäärade tõstmist.

S&P 500 sektoritest kerkis metallide ja nafta kallinemise mõjul enim materjalitööstus (.SPLRCM +1,21%) ja nii USA naftanäitaja WTI kui ka rahvusvaheline põhiindeks Brenti toornafta kerkisid üle 1% kõrgemale, viies futuuride barrelihinnad vastavalt 68 dollari ja 75 dollari juurde, kirjutab Äripäev

Kestva tõusu põhjuseks on Iraani kohal lasuvad USA sanktsioonid, mis võivad alates novembrist vähendada päevas turule jõudvate barrelite hulka tervelt miljoni võrra. Hoolimata organisatsiooni ambitsioonikast tootmiskavast pole veel selge, kas Saudi Araabia ja teised OPECi liikmed suudavad Iraani ekspordi piiramisest tekkivat tühimikku täita, vahendab Äripäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles