Michal: turismimaksu pole vaja, tuleb hoopis juhtimist ja rahalisi valikuid parandada (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal.
Kristen Michal. Foto: Liis Treimann / Postimees

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsioon ei toeta Keskerakonna ettepanekut uue maksu kehtestamiseks, teatas fraktsiooni esimees, endine majandusminister Kristen Michal.

Avaldame Kristen Michali kommentaari täies mahus:

«Ei toeta Keskerakonna ettepanekut uue maksu kehtestamiseks. Investeeringud Tallinna atraktiivsusesse ja heakorda on ka täna tehtavad, Tallinn on tegelikult jõukas linn. Lihtsalt juhtimine ja rahalised valikud on kehvad.

Meenutan, et Keskerakond maksustas kõrgemalt töötavad pensionärid, lõpetas abikaasade ühise deklareerimise võimaluse, tõstis järsult alkoholiaktsiise, lubas suhkrumaksu, automaksu ja kehtestas astmelise tulumaksu. Tallinnas on nad katsetanud paadimaksu ja müügimaksuga, mis kukkusid läbi ja tekitasid segadust, nagu tänane maksupoliitika riigis. Riigi aktsiisipoliitika on turismile negatiivset mõju avaldamas. 

Uus maks maksustaks muuhulgas ka Eesti sisest turismi, loodetav kasu on märgatavalt väiksem kui näiteks munitsipaalpropaganda aparaadi kulu 3,5-4 miljonit aastas. Kui nad teevad ettepaneku propagandaaparaadi arvelt raha võtta heakorraks ja linnaelanikele, siis seda olema nõus arutama. Keskerakonda teades, küllap tuleb sel teemal pikem vaidlus, sest linnas üritatakse see läbi suruda.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles