Solman: Isamaa hinnangul ei ole turismimaksu kehtestamine täna mõistlik

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus.
Riina Solman Tallinnas Oleviste kirikus. Foto: Peeter Langovits

Linna tulud kasvavad, tänaste prioriteetide valguses ei ole turismimaksu kehtestamine kindlasti aktuaalne, ka majutusasutustele oleks see täiendav koormus, leiab Tallinna volikogu Isamaa fraktsiooni esimees Riina Solman.

Solman märgib, et ei ole teada, millised oleksid selle sammu administreerimiskulud ja keda turistina täpselt silmas peetakse, kas Tallinnas on turist ka teises omavalitsuses elav eestlane?

«Kõlvarti väljakäidud ideel – investeerimine keskkonda ja kultuuripärandisse - on küll õige eesmärk, kuid kuni täpne sihtotstarve, eelarve ja plaan ei ole selged, siis Isamaa täiendavat maksu ei toeta,» ütleb Solman. 

Isamaa fraktsiooni juhi sõnul ei ole Tallinnas praegu täiendava maksu kehtestamise järele ka otsest vajadust, kuna linna eelarve kasvab tänu üldisele majanduskasvule ja tänu sellele, et Tallinna elanike arv kasvab. «Liiati tegi Mihhail Kõlvarti selle ettepaneku hetkel, mil Linnavalitsus saatis volikogule otsustamiseks ligi 40 miljoni eurose lisaeelarve.»

«Juhul kui linnavõim suudab paika panna kindlad prioriteedid ja tingimused siis võime seda teemat edasi arutada,» märgib Solman.

Tänasel linnavõimul tuleks Solmani arvates esmalt kindlasti üle vaadata tänased prioriteedid ja tegevused alates ülepaisutatud linnameedia kuludest (3,5 miljonit aastas).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles