Eesti üks suurimaid kirjastusi Varrak maadleb makseraskustega

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varraku juhatuse liige Priit Maide ja kultuuriminister Indrek Saar.
Varraku juhatuse liige Priit Maide ja kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kirjastusringkondades levib info, et kirjastus Varrak viivitab koostööpartneritele arvete tasumisega ning maadleb majandusraskustega, kirjutab ERR.

Kirjastus möönab, et on sõlminud mõningaid maksegraafikuid, et oma kohustuste täitmist pikema aja jooksul teha, ent leiab, et see on nende valdkonnas pigem tavaline, kuivõrd kirjastusäri on hooajaline ja suvine auk jätab jälje kogu aastale.

Eesti ühe suurema, veerand sajandit tegutsenud kirjastuse Varrak möödunud majandusaasta aruanne sedastab: kui veel 2016. aastal teenis kirjastus ligi 173 000 eurot kasumit, siis möödunud aastal jäädi pea 143 000 euroga kahjumisse. Käive langes vähem, 16 protsenti ehk 3,7 miljonilt 3,1 miljonini.

Muuhulgas kirjutas kirjastus 2016. aastal korstnasse 305 000 euro eest laojääke, ent sellegipoolest oli ka möödunud aasta laojääk 2,1 miljonit eurot, mis on samaväärne aasta varasemaga.

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles