Vaata, mitmendal kohal on Eesti Euroopa ärikeskkondade pingereas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Euroopa ettevõtlusorganisatsioon EuCham paigutas riikide ärikeskkondi hinnates Eesti paremuselt 12. kohale.

Pingerida, mille koostamisel kasutati Maailmapanga analüüsi «Doing business report» ja korruptsiooniga võitleva rahvusvahelise organisatsiooni Transparency International koostatud korruptsioonitajumise indeksit, juhib Taani 86 punktiga, sellele järgnevad Norra 84 ja Soome 83 punktiga.

Eesti sai koos Luksemburgiga ümardatult 76 punkti, neid edestasid veel Rootsi, Ühendkuningriik, Šveits, Saksamaa, Holland, Island, Austria ja Iirimaa.

Eesti oli samal positsioonil ka 2017. aastal, kuid kui aasta tagasi oli Eesti skoor 75,55 siis tänavu oli see kasvanud 75,90-ni.

Kunagise kommunismibloki riikidest oli Eesti järel kõrgeimal kohal Leedu, mis sai hinnangus 69 punkti ja 17. positsiooni tabelis. Läti oli 20. kohal, Valgevene 31. ja Venemaa 42. real.

Euroopa kõige ebasoodsama ärikeskkonnaga ehk 46. kohal oli EuChami koostatud ülevaate kohaselt Ukraina, millele anti 48 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles