Euroopa Komisjon kiidab Eesti riigihangete korraldust (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon andis ühtse turu tulemustabelis Single Market Scoreboard Eesti riigihangete korraldusele teist aastat järjest kõrgeima hinnangu, teatas rahandusministeerium.

Eestis korraldati rahandusministeeriumi andmetel 2017. aastal üle rahvusvahelise piirmäära riigihankeid kokku 1,3 miljardi euro väärtuses, mis moodustas aastasest hangete mahust pisut üle poole.

Euroopa Liidu ühtse turu tulemustabelis hinnatakse liikmesriikide riigihangete korralduses kahtteist erinevat näitajat, näiteks ühe pakkujaga hangete osakaal, madalaima hinna hindamiskriteeriumina kasutamise osakaal, avaldamisteatega hangete tegemise osakaal sisemajanduse kogutoodangust(SKT), ühishangete tegemise osakaal jms.

Sellest aastast on lisandunud kolm näitajat seoses väikese ja keskmise suurusega ettevõtete turule pääsu toetamisega, milleks on väikeste ja keskmiste ettevõtete tehtud pakkumuste ja sõlmitud lepingute osakaal ning hangete osakaal, mis on jaotatud väiksemateks osadeks võimaldamaks väikestel ja keskmise suurusega ettevõtetel pakkumusi esitada.

Möödunud aastal korraldati Eestis üle rahvusvahelise piirmäära infrastruktuuri investeeringute hankeid, millest mõned näited on Kiili–Paldiski gaasitoru projekteerimis- ja ehitustööd summas 43 miljonit eurot, riigitee Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa Kose-Ardu ja Ardu-Võõbu lõikude ehitushanked summades 42 ja 31 miljonit eurot ja Elektrilevi OÜ elektrivõrgu tööde teostamine summas 40 miljonit eurot.

Möödunud aasta suurim rahvusvaheline hange tehti kaitseinvesteeringute valdkonnas, selleks oli jalaväe lahingumasinate elukaare toetuse tagamine 50 miljoni euro ulatuses. Suuremad hanked olid veel Tartu Ülikooli IT-keskuse ehitustööd üle 23 miljoni euro ja Haabersti ristmiku rekonstrueerimine Tallinnas üle 16 miljoni euro.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles