Transiidiärile koidab päike Hiinast

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transiidikeskuse ASi juhatuse esimees Vladimir Popov on valmis Muuga sadamas asuvas konteinerterminalis Hiina kaubarongi vastu võtma ning selle Eesti puidutooteid täis laadima.
Transiidikeskuse ASi juhatuse esimees Vladimir Popov on valmis Muuga sadamas asuvas konteinerterminalis Hiina kaubarongi vastu võtma ning selle Eesti puidutooteid täis laadima. Foto: Mihkel Maripuu

Kaks logistikafirmat puhuvad Eesti transiidiärile sisse uue elu, sest kavandavad Hiinast Muuga sadamasse nii tihedat kaubarongide liiklust, et see kasvatab konteinerite mahtu pea 60 protsendi võrra.

«Kui kõik läheb soovikohaselt, siis aasta lõpus võtame vastu viis Hiina konteinerrongi nädalas,» ütles Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Kui mullu käitles Eesti Raudtee 33 500 TEUd konteinereid, siis Hiina ärisuund võib tuua aastases mahus juurde ligi 20 000 TEUd (TEU – standardne merekonteiner – toim).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles