Taani suurkontsern ostab Konekesko Balti ärid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konekesko põllumajandusmasinate tutvustus põllumeestele
Konekesko põllumajandusmasinate tutvustus põllumeestele Foto: Elmo Riig / Sakala

Taani Danish Agro kontserni kuuluv DA Agravis Machinery Holdings ostab masinamüüja Konekesko Eesti, Läti ja Leedu ettevõtted.

Koondumisega omandab DA Agravis Machinery Holding A/S ainuvalitseva mõju ettevõtjate Konekesko Eesti AS, SIA Konekesko Latvija ja UAB Konekesko Lietuva üle, selgub konkurentsiametile esitatud koondumise teatest.

DA Agravis Machinery Holding A/S kuulub 1901. aastal asutatud Danish Agro kontserni, mis on põllumajandusmasinate müümisega tegelenud alates 2012. aastast. 5000 inimesele tööd andev Danish Agro kontsern on viimastel aastatel laiendanud oma tegevusi põllumajandusmasinate müügi ja edasimüügi valdkonnas, sealhulgas Eestis.

Danish Agro kontserni strateegiline eesmärk on põllumajandusmasinatööstuse haru jätkuv kasv, kuna suurema ulatusega ja paremini koondunud personalifunktsioonid ja parem kliendikogemus võib sünergia kaudu viia heade tulemusteni.

Konekesko Oy-lt kolme Balti ettevõtte omandamisega saab Danish Agro kontsern esindused seitsmes riigis Skandinaavia ja Baltimaade piirkonnas ja võimaluse saada kasu tekkivast mahu säästudest.

Eelmisel aastal teenis Konekesko Eesti AS 43-miljonilise käibe juures 801 000 eurot kasumit, seejuures vähenes käive aastaga 3,2 protsenti ja kasum 26 protsenti.

Kuni eelmise aasta veebruarini oli Konekesko Eesti ainuomanikuks Soome Kesko gruppi kuuluv Konekesko OY. Pärast seda omandas Dava Agravis Machinery Holding 45 protsenti ettevõtte aktsiatest.

Konekesko Eesti AS-i põhitegevusala on traktorite, kombainide, haagiste, põlluharimismasinate, ehitusmasinate, metsamasinate, tee-ehitusmasinate ning laotõstukite müük ja sellega seonduv järelteenindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles