800-miljonilise töötukassa reserviga kriisi üle ei elaks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEEP PETERESON.
PEEP PETERESON. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Töötukassa nõukogu liige ning ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson leiab, et praeguseks töötukassa reservi kogunenud enam kui 800 miljoni euroga järgmist kriisi üle ei elaks ning seetõttu ei saa ka töötuskindlustusmakset järgmisel neljal aastal alandada, vahendab ERR.

Töötukassa nõukogu tegi valitsusele ettepaneku jätta järgmisel neljal aastal töötuskindlustusmakse määr muutmata, praegu on see 2,4 protsenti, millest 1,6 tuleb tasuda töötajal ning 0,8 protsenti tööandjal, praegu ulatub oodatav töötukassa vara tuleva aasta lõpuks 812 miljoni euroni.

Töötukassa nõukogu liige ning ametiühingute keskliidu juht Peep Peterson tunnistab, et maksumäära alandamise ettepanek oli arutusel, kuid lõpuks otsustas nõukogu seda siiski mitte teha.

«Täna tegelikult töötuskindlustus aitab liiga väheseid inimesi ja meil on hädasti vaja töötuskindlustuse reformi ja kuna erinevad poliitilised jõud – sotsiaaldemokraadid, Keskerakond, Reformierakond – kinnitasid, et selline reform on plaanis. See on siis see põhjus, et meie olime seekord nõus, me kogume raha natukene »rasvasemaks« või paremaks töötuskindlustuseks, mida me loodame,» rääkis Peterson.

Loe rohkem ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles