Tallinna lepingupartner liikus skandaalse ärimehega seotud firmale

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärimees Aivo Pärn.
Ärimees Aivo Pärn. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Igal aastal Tallinna linnalt miljoneid eurosid dotatsiooniraha saava bussivedaja MRP Linna Liinid OÜs (MRP) on 90protsendiline osalus liikunud skandaalse Tartu ärimehe Aivo Pärnaga seotud ettevõttele. Ettevõttel on hiljuti tekkinud kopsakas maksuvõlg, kirjutab Äripäev.

MRP senine ainuomanik Rein Vinni ei soovinud ettevõtte ümber toimuvat selgitada.  

Maikuus omandas MRPs enamusosaluse APW Varahaldus OÜ ning juulis tuli Vinni kõrval bussiveofirma juhatusse Liis Puidak, kes on varem olnud näiteks Pärna firma UP Invest juriidiline esindaja.

Pärna juhitava APW Varahalduse omanikuks oli maikuuni OÜ HHL Rühm kaudu meedia- ja kinnisvaraärimees Hans H. Luik. Praegu on ettevõtte omanikuks Tõnu Põder, kes varem on kuulunud Pärnaga seotud firmade juhtorganitesse.

Pärna sõnul on MRP omanikeringis toimunud muutuse põhjuseks see, et Vinni on juba 73aastane ning aktiivsest ettevõtlusest tagasi tõmbumas. „Ta on juba eelmisest sügisest saadik otsinud investoreid,“ teadis Pärn.

Samas on bussivedajate hulgas räägitud juba aastaid nii MRP majanduslikest raskustest kui ka Pärna niiditõmbamisest ettevõttes. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles