Eesti tööturu hädad peletavad välismaised suurfirmad eemale (5)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti peamiseks probleemiks on kvalifitseeritud tööjõu puudus.
Eesti peamiseks probleemiks on kvalifitseeritud tööjõu puudus. Foto: SCANPIX

Viimase aasta jooksul on töökäte nappuse ja suure tööjõukulu tõttu Eestisse tuleku ära jätnud mitu rahvusvahelist suurfirmat, kirjutab Äripäev.

EASi ettevõtluse keskuse juht Tanel Rebane ütles, et tippspetsialistide ja oskustööjõu puudus paneb ettevõtted olukorda, kus laienemisplaanid tuleb põhjalikult läbi mõelda ja halvemal juhul isegi ettevõtmisi sulgeda või mujale viia.

Rebane märkis, et kui varem tõid spetsialistide puuduse mure välja eelkõige IT-sektori ettevõtted, siis nüüd kuuleb iga päev näiteid ka toitlustusest, veondusest, ehitusest ja tootmisest.

«Välisinvesteeringutest on viimase aasta jooksul ainult tööjõu puuduse tõttu jäänud Eestisse tulemata viis projekti töötajate koguarvuga 960 töökohta, millest 95 protsenti on IT-sektor,» lisas ta.

IT-ettevõtte Helmes suuromanik ja juht Jaan Pillesaar ütles, et ehkki keegi seda väga avalikult ei teata, on kuuldavasti kaalunud mitu suurt ettevõtet Eestisse tõsisema asukoha toomist, aga nad kõik on loobunud, kui on vaadanud, kui raske on siin tööjõudu saada ja kui kõrged on tööjõumaksud.

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles