Nõukogudeaegses väetiselaboris avati krüptokaevandus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suurima krüptokaevanduse avamine Kiriši linnas, 180 kilomeetri kaugusel Peterburist.
Venemaa suurima krüptokaevanduse avamine Kiriši linnas, 180 kilomeetri kaugusel Peterburist. Foto: EPA/ANATOLY MALTSEV

Venemaal avati endises nõukogude väetiselaboris riigi suurim krüptovaluuta kaevandus, teatas ettevõte Kriptounivers esmaspäeval.

«See on praegu suurim kaevandus Venemaal ja ainus, mis pakub nii-öelda täit teenust. Mitte ainult krüptovaluutade tootmist vaid ka teenuseid neile, kes seda kaevandavad,» ütles krüptovaluuta keskuse Kriptounivers kaasasutaja Aleksei Koroljov.

Krüptoraha, millega kaubeldakse internetis sõltumata keskpankadest, tootmine on väga energiakulukas protsess ja Lääne-Venemaal avatud keskus hakkab peamiselt tegelema bitcoinide ja litecoinide kaevandamisega.

Keskus tegutseb 4000 ruutmeetrisel alal Kiriši linnas 180 kilomeetri kaugusel Peterburist. Keskus rajati nõukogudeaegsesse väetiste uurimisega tegelevasse laborisse, mis on viimased 20 aastat seisnud tühjana. Labori ümberehitus läks maksma umbes 500 miljonit rubla ehk 6,5 miljonit eurot.

Möödunud aastal Ernst & Youngi läbiviidud uuring näitas, et Venemaa on Hiina ja Ühendriikide järel maailma kolmas krüptovaluutade tootja.

Venemaa ametivõimud on võtnud asjaks krüptovaluutasid enam reguleerida ja praegu arutatakse duumas seadust, mis lubaks krüptoraha toota, kuid keelaks nende vahetamsie rublade vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles