Euroopa Liit tahab kiirendada sotsiaalmeedia hiidude kontrollimeetmeid (8)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki looja ja tegevjuht Mark Zuckerberg.
Facebooki looja ja tegevjuht Mark Zuckerberg. Foto: JOSH EDELSON / AFP

Euroopa Komisjon teatas esmaspäeval, et valmistab ette uut seaduseelnõud, mis sunnib sotsiaalmeedia hiide eemaldama terrorirühmituste poolt loodud sisu kiiremini, kui seni lubatud.

Nii Facebooki, Twitteri kui ka YouTube’i esindajad nõustusid 2016. aastal Euroopa Komisjoniga, et suudavad eemaldada enamiku terroristide poolt loodud propaganda materjalist vähemalt 24 tunni jooksul peale ebasobivast sisust teada saamist, kirjutab CNN Money.  

Tänavu märtsis nõudis aga Euroopa Komisjon sotsiaalmeedia ettevõtetelt terrorirühmituste poolt loodud sisu eemaldamist vähemalt ühe tunni jooksul. Euroopa Komisjoni teatel on ettevõtted küll sisu kontrollimisel teinud suuri edusamme, kuid siiski ei ole tulemused piisavalt märgatavad.

Nii töötab Komisjon nüüd selle nimel, et luua regulatsioonid, mis sunnivad sotsiaalmeedia platvorme eemaldama ebasoovitava sisu senisest kiiremini. Kuigi uute regulatsioonide sisu ei ole veel avalikustatud, on võimalik, et seejuures järgitakse Saksamaa eeskuju.

Nimelt võttis Saksamaa selle aasta jaanuaris vastu seaduse, mis lubab sotsiaalmeedia platvorme trahvida 50 miljoni euroga, kui ettevõte ei suuda  vaenulikku sisu eemaldada.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles