Haigekassa nimevahetuse saaga jõuab lõpule: pastakaid välja ei vahetata (6)

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haigekassa juht Rain Laane sõnas pärast  reedest nõukogu koosolekut, et palju kõneainet tekitanud nime muutmisele kulub lõppkokkuvõttes 48 800 eurot, mille eest pastakaid välja vahetama ei hakata.

«See nimevahetuse summa ei ole meie mõtetes kunagi olnud nii suur, kui seda on ajakirjandus kirjutanud,» sõnas Haigekassa juht Rain Laane. Tema sõnul on kurb, et ajakirjanikud võtsid selle numbri eelnõust ning iga uue artikliga tõusis see arv 100 000 euro võrra, jäädes lõpuks inimeste mällu miljoni eurona. «See number hakkas elama oma elu,» kommenteeris Haigekassa juht.

Kui algselt pidi Töötukassa ja Haigekassa nimevahetus kokku maksma minema 865 000 eurot, siis nüüd on selleks summaks 350 000 eurot.

«See number seal eelnõus oli veidi ennatlik ja veidi kiirustades antud,» tunnistas Laane, lisades, et täna on nad Haigekassa nime muutmiseks jõudnud numbrini 48 800 eurot. Laane sõnul tehakse selle eest ära vaid vajalikud kulutused, millest suurimad on seotud IT-süsteemidega. Samuti on suurem kulutus Haigekassa juhi sõnul stiiliraamatu ringi tegemine. «Ma ei näe mingit põhjust pastakat välja vahetada,»  lausus Laane.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles