Ekstöötaja esitab Tesla suhtes ränki süüdistusi

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla asutaja Elon Musk.
Tesla asutaja Elon Musk. Foto: TORU HANAI / REUTERS

Tesla endine töötaja on esitanud USA turujärelevalvele SEC karme süüdistusi oma endise tööandja kohta, kirjutab BusinessInsider.

Karl Hansen töötas varem nii Tesla siseturvalisuse osakonnas kui ka ettevõtte uurimisdivisjonis. Tema väidete järgi ei teavitanud Tesla aktsionäre suurest materjalide vargusest ega ka tema enda poolt avastatud uimastiärist Tesla gigatehases Nevadas.

Hanseni sõnul tundub talle uskumatu, et Tesla sugune ettevõte selliseid asju varjama hakkab. Samuti kinnitas Hansen, et oli väga häiriv näha, kuidas Tesla oma töötajate privaatsusest lugu ei pea. Tema väidete järgi kogus Tesla infot ja monitooris omavahelist suhtlemist töötajate mobiiltelefonidest.

Elon Musk ütles teema kommentaariks Gizmodole, et Hanseni väidete põhjal nende turvasüsteem ei pea ja samal ajal on neil suurepärane jälgimissüsteem. „Need mõlemad korraga ei saa tõele vastata,“ nentis Musk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles