Corona õlle tootja investeerib neli miljardit kanepi kasvatamisse

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: Erin Hooley / Chicago Tribune / TNS / Sipa USA / Scanpix

Corona õlle tootja Constellation Brands investeerib ligemale neli miljardit dollarit Kanada kanepikasvatajasse Canopy Growth. Tegu on kõige suurema kanepiäri tehinguga, mis on siiani tehtud.

Constellation investeeris möödunud aastal Canopysse ligemale 200 miljonit dollarit, et hakata tootma alkoholivaba kanepipõhist karrastusjooki, kuid nüüd tahab ettevõte panustada üha enam narkootilise toimega taime legaliseerimisse. Canopy aktsiad tõusid peale teadet Toronto aktsiaturul 30 protsenti. Constellationi aktsiad kukkusid aga Wall Streetil kuus protsenti.

Constellation tahab hakata eksportima kanepit enam kui 30 erinevasse riiki, kus nad tahavad seda müüa meditsiinilistel eesmärkidel. Esmalt peavad nad muidugi Ühendriikidest meditsiinilise müügi jaoks saama vastava loa.

Canopy on hetkel maailma suurim legaalne kanepikasvataja ning nad toodavad peamiselt kanepipõhiseid õlisid ja õlikapsleid. Constellationi investeeringuga plaanivad nad aga oma tootmist laiendada ja tuua müügile näiteks söödavad batoonid ning kanepipõhised ravimid ärevushäirete ja unetuse vastu.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles