Londonis kuivab pangatöötajate arv kokku

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakler Londoni investeerimispangas.
Maakler Londoni investeerimispangas. Foto: SCANPIX

Maailma ühes juhtivas finantskeskuses Londonis on pangatöötajate arv langemas enam kui kümne aasta madalaimale tasemele, kirjutab Bloomberg.

Suurbritannia pealinna finantskeskuse (City) töötajate arv võib prognooside kohaselt langeda 27 000 inimese võrra 288 225 töötajani. Tegemist on madalaima arvuga alates 1998. aastast kui finantssektori töötajate arv oli 289 666.

«Londoni juhtiv roll globaalse finantskeskusena on riski all,» ütles Majandus- ja äriuuringute keskuse (CEBR) analüütik Rob Harbon. «Võimalik maksukoormuse kasv ja tugevam järelevalve vähendab Londoni vahet globaalse finantskeskusena Kagu-Aasia keskuste Hongkong ja Singapuriga,» ütles ta.

CEBRi hinnangul jääb finantssektori töötajate arv 2012. ja 2013. aastal samale tasemele ning võib kasvama hakata järgneval kolmel aastal. Kõige suurem oli finantssektori töötajate arv 2007. aastal 354 134 töökohani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles