Tehnoloogiad, mis muudavad maailma: 2017-2020

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas 2019. aastal õnnestub Prantsusmaal energiat tootma hakata termotuumasünteesil põhineva tehnoloogia abil?
Kas 2019. aastal õnnestub Prantsusmaal energiat tootma hakata termotuumasünteesil põhineva tehnoloogia abil? Foto: SCANPIX.

Matador Network on kokku pannud nimekirja erinevatest tehnoloogiatest, mis võivad eesseisva kümnendi jooksul maailma muuta, vahendab Talouselämä.

2017

Haava parandamine laserpliiatsiga

Kaasaskantavate laserpliiatsite abil võib mõne aasta pärast parandada nahale tekkinud haavu. Laserpliiatsi abil saaks sulgeda ka suuremaid haavu.

2018

Putukrobotid

Putuka suurusega väikeroboteid valmistatakse eeskätt spioneerimise eesmärgil ning näiteks USA armee pingutab kõvasti selle nimel, et sellised minirobotid võimalikult kiiresti kasutusele võtta.

2019

Web 3.0

Milline see välja näeb? Praegu on seda raske öelda, küll võib mõningaid oletusi välja käia. Kui Web 1.0 põhines peaasjalikult hüperlinkidel, siis Web 2.0 tõi kaasa sotsiaalsema lähenemise nii sisu tootmise kui jagamise poole pealt. Võib arvata, et Web 3.0 põhineb samuti sisu sotsiaalsel jagamisel, kuid see oleks senisest personaalsem.

Energia termotuumareaktoritest

Energia tootmine termotuumareaktorite abil on tundunud pikka aega võimatuna. Siiski ehitatakse Lõuna-Prantsusmaale uuel tehnoloogial põhinevat reaktorit, mis peaks käivituma aastal 2019.

2020

Avariisid vältiv auto

Volvo on lubanud välja töötada auto, mis liiklusõnnetusse naljalt ei satuks. Sõiduk kasutaks avariide vältimiseks erinevaid häiresignaale ja tehnoloogiaid, mis sarnanevad näiteks radarite ja kajaloodidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles