Paavstil on võlakriisile lahendus: üleilmne keskpank

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Vatikan teeb ettepaneku alustada viivitamatult maailma finantssüsteemi reformimist ja luua kriisiga võitlemiseks ühtne keskpank.

Paavstlik õigluse ja rahu nõukogu esitas oma ettepanekud eurotsooni võlakriisist väljaviimiseks, vahendab lenta.ru Itaalia ajalehte Le Republicca.

Rooma paavsti Benedictus XVI alluvad usuvad, et moodustatav keskpank peaks kontrollima valuutaturgudel toimuvat ning riikide finantsorganisatsioonide laenupoliitikat.  Kuidas uus organisatsioon ülesandeid Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Maailmapangaga jagaks, ei täpsustata.

Nõukogu märgib oma avalduses, et riikide jaoks on kõige ohtlikumad majanduskriisi tekitatud ebastabiilsusest põhjustatud negatiivsed meeleolud ning sagenevad protestiaktsioonid.

Nii ühtse maailma keskpanga kui ühtse valuuta ideed on ka varem erinevate poliitikute poolt välja käidud, kuid toetust ei ole need leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles