IT akadeemia juhtkomisjoni esimeheks sai Sten Tamkivi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Tamkivi.
Sten Tamkivi. Foto: Liis Treimann

Minister Jaak Aaviksoo kinnitas IT akadeemia tegevuse käivitamiseks juhtkomisjoni, mille esimeheks määrati Sten Tamkivi.

Lisaks kuuluvad komisjoni Taavi Kotka, Jaak Anton, Andres Kaarmann ja Ahti Kuningas, teatas haridusministeeriumi pressiesindaja.

Juhtkomisjoni nõustavateks hääleõiguseta ekspertideks kinnitati Kalle Tammemäe (TTÜ) ja Kristjan Haller (TÜ).

IT akadeemia (ITA) on Eesti riigi, ülikoolide ning info- ja kommunikatsiooni tehnoloogia (IKT) sektori ettevõtete koostööprogramm, mille eesmärk on valitud õppekavade viimine rahvusvaheliselt tunnustatud tasemele, et tagada rahvusvaheline konkurentsivõime ning kvalifitseeritud tööjõud IKT sektoris.

ITA on programm parimate Eesti ja välismaiste õppejõudude ning tudengite kaasamiseks õppetöösse IKT õppekavadel. Tänaste plaanide kohaselt alustavad ITA egiidi all õpet esimesed tudengid ja õppejõud nii Eestist kui välisriikidest 1. septembril 2012. Programmiga alustatakse koondades kokku konkurentsivõimelisemad IT-õppekavad Eesti ülikoolides juba toimivate seast.

«IT-tööstus toob Eestisse täna rohkem ekspordi-eurosid ja rahvusvahelist au ja kuulsust kui kunagi varem. Selle kiire kasvu jätkumine eeldab üha uusi maailmatasemel haridusega reaalteadlasi ja spetsialiste – suudaksime tasuvat tööd pakkuda veel tuhandetele. Mul on ülihea meel, et selle ajude-nappuse mure lahendamiseks kaks aastat tagasi kogunenud IT-firmade esindajate, ülikoolide ja riigi idee taha on leitud ka esimesed investeeringud ja saame hakata ülikoolide pingutusi oma õppekavade arendamisel reaalselt toetama,» rääkis Tamkivi.

Juhtkomisjoni ülesanneteks on ITA prioriteetsete arengusuundade, tegevuspõhimõtete ning iga-aastase eelarve ja tööplaani kinnitamine. Hiljemalt 5. detsembriks tuleb komisjonil esitada haridus- ja teadusministrile tegevusplaan ning eelarve 2012. aastaks.

IT akadeemiat haldab Eesti Infotehnoloogia Sihtasutus. 2012. aasta riigieelarvest on ITA tegevusteks planeeritud 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles