Mis peletab Soome turiste Eestist? Asi pole ainult alkoholis

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laeva megastar tax-free pood.
Tallinki laeva megastar tax-free pood. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Eestis on vähenenud Soome turistide arv, kuid Tallink ei usu, et see on tingitud üksnes alkoholiaktsiisi tõusust, kirjutab Kauppalehti.

Eesti statistikaameti andmetel on Soome turistide ööbimiste arv Eestis sel aastal vähenenud. Näiteks juunis oli ööbimiste arv aastases võrdluses 5 protsenti väiksem. 

Tallinki teatel pole Soome turistide vähenemise taga mitte ainult suure aktsiisi tõttu kallinenud alkohol, vaid seda mõjutab ka kütuseaktsiisi tõus.  

«Kütuseaktsiis mõjutab Eestis teenuste ja toodete hindu laiemalt,» ütleb Tallink Grupi kommunikatsioonijuht Katri Link. Tarbijahinnad on Eestis olnud tänavu umbes 3–4 protsenti kõrgemad kui eelmisel aastal, mis tähendab, et Eestis pole enam nii odav elu välismaalaste jaoks kui varem.

Ka Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene Tallink Grupi märkis, et aktsiisitõusul on olnud negatiivne mõju turismile ja teenindussektorile Eestis tervikuna, kuid Tallinki puhul on tulemust mõjutanud maailmaturul toimunud kütuse hinnatõus. 

Hoolimata kõigest eelnevast on Tallinna–Helsingi liinil sõitvad laevafirmad sel suvel oma reisijate arvu kasvatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles