Ossinovski ettevõtte puhaskasum neljakordistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski.
Oleg Ossinovski. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Oleg Ossinovski valdusfirma Skinest Grupp konsolideeritud käive kasvas 36,2 protsenti 58,6 miljoni euroni, puhaskasum kasvas üle nelja korra 14,9 miljoni euroni.

Kontserni müügitulu suurenes mullu kõigis olulisemates tegevusalades. Raudtee ehituse, remondi ja pealisehitusmaterjalide müük kasvas aastaga 48,4 protsenti 18,2 miljoni euroni, veeremi ja varuosade müük suurenes samal perioodil 45,6 protsenti 17,6 miljoni euroni, selgub Skinest Grupi majandusaasta aruandest.

Veeremi renditulu oli mullu 11,3 miljonit eurot, mida on eelnenud aastaga võrreldes 21,3 protsenti enam. Veeremi müük ja remont kasvas aastaga 35,8 protsenti 8,6 miljoni euroni. Elektrienergiat müüdi 2016. aastaga võrreldes 57,4 protsenti rohkem ehk 1,5 miljoni euro eest.

Kontserni bilansimaht moodustas ligi 237 miljonit eurot ning omakapital 156 miljonit eurot, mis suurenesid aastaga vastavalt 13,4 ja 4,7 protsenti.

Raudteekontserni Skinest Rail ASi puhul märkis juhatus, et võrreldes 2016. aastaga hakkas olukord mullu paranema ning positiivsed trendid jätkuvad ka 2018. aastal. «Veeremipargi rentaablus paranes, kõik veeremi ühikud olid antud rendile, nõudlus kaupade ja teenuste järele hakkas kasvama. Veeremi rent kasvas ligi 16 protsenti, veeremi müük ja remont ligi 36 protsenti, veeremi varuosade müük 55 protsenti, raudtee ehitus ja remont ning pealisehitusmaterjalide müük 48 protsenti,» seisab aruandes.

Aasta lõpus omandas Skinest Rail sajaprotsendilist osalust ettevõttes Lokomotiiv Investeeringud OÜ, mis oli Daugavpils Lomotivju Remonta Rupnica ASi (DLRR) 46 protsendi aktsiate omanik, mistõttu muutus viimane Skinest Raili tütarettevõtjaks. DLRR oli ülemöödunud bilansipäeva seisuga sidusettevõte, kuid nüüd on see tütarettevõte.

Skinest Rail asutas mullu läbi Skinest Finland OY uue tütarettevõtte Skinest Real Estate d.o.o. Horvaatias, samuti asutati Horvaatias tütarettevõte Skinest Adriatic d.o.o.

Valdusfirmale Skinest Hydro AS kuuluvad Gruusias hüdroenergeetika alal tegutsevad tütarettevõtted. Peamised investeerimisobjektid on 6,6-megavatine Kintrishi hüdroelektrijaam, mis on alustanud tööd ning 16,5-megavatise võimsusega Lakhami 1 ja Lakhami 2 hüdroelektrijaamad, mille projektile on saadud ehitusluba. Investeeringute üldmaht ületas mullu 2,7 miljonit eurot.

Kontserni sidusettevõttele Skinest Energia AS kuuluv tuulepark tootis mullu ligi 25 000 megavatt-tundi elektrienergiat kogusummas 1,7 miljonit eurot, kogu realiseeritud energia müüdi bilansihalduri kaudu. Alates 2. maist on ettevõttele kuuluv Rõuste tuulepark tunnistatud Eesti elektrisüsteemi operaatori Elering ASi poolt nõuetekohaseks ning vastava taotluse alusel registreeritud taastuvenergia toetuse saajana vastavalt elektrituruseadusele. Edaspidised pargi majandustulemused sõltuvad peamiselt keskmisest tuulekiirusest ja tuulikute koormustegurist, lisaks projitseerub tulu funktsioonina elektrituruhinnast ja subsiidiumist.

Tänavu jätkab kontsern tegutsemist samadel tegevusaladel ning on suunanud põhi- ja investeerimistegevuse geograafilisele laienemisele, 2018. aastal ootab kontsern müügitulu ja kasumi kasvu.

«Lähtudes kontserni heast finantsseisust ja toetudes varasematele kogemustele, hindab juhtkond kontserni ärivõimalusi headeks. Bilansipäeva järel on Skinest Grupp müünud oma osaluse sidusettevõtetes Alexela Oil AS ning Alexela Tanklad OÜ. See võimaldas suurendada kontserni likviidsust ja suunata raha uutesse projektidesse,» märkis juhatus.

2017. aastal oli kontserni keskmine töötajate arv 334, kellele arvestatud töötasu üldsumma oli 5,3 miljonit eurot. Sotsiaalmakse arvestati 1,6 miljonit eurot.

Koos eelmiste perioodidega oli kontsernil jaotamata kasumit 148 miljonit eurot, juhatus tegi aktsionäride üldkoosolekul ettepaneku jätta kasum jaotamata.

Skinest Grupp on asutatud 2005. aastal ning kontserni ettevõtted tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal, Ukrainas, Gruusias, Kasahstanis, Horvaatias, Soomes, Poolas ja Norras.

Põhitegevusaladeks on tehingud väärtpaberitega, kinnisvaraarendus, ettevõtete haldamine, kaubandus-vahendustegevus, elektrijaamade arendus ja haldamine, raudteeveeremi rent, remont ja müük, raudteeveeremile varuosade ja raudtee pealisehitusmaterjalide müük, raudtee ehitus ja remont ning hakkepuidu müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles