Simmermann: Lätis asub Rail Balticu trass täiesti mõttetus kohas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann
Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Simmermann rääkis ETV saates «Vabariigi kodanikud», et lätlased pole Rail Balticu arendamisest huvitatud, kuna Lätis läbib see kõrvalisi kohti.

«Kui vaadata seda raudteeliini, mis nad on läbi Läti maha pannud, siis see on täiesti mõttetus kohas,» arvas Simmermann.

Ta selgitas, et liin läbib küll Riiat, kuid mitte ühtegi teist olulisemat linna ega möödu ka lennuväljast, mistõttu lätlastel pole huvi seda edasi arendada. Samuti on praegused kavad kohati liiga suurejoonelised, rääkis plaanidega põhjalikult tutvunud Simmermann.

«Selle rongiliikluse jaoks, mis on planeeritud, tõepoolest nii võimsat infrastruktuuri vaja ei ole – kahe rööpapaari asemel saaks teha ühe, seal on mitmes kohas ehitatud läbi soode kümneid kilomeetreid raudteed, üle Daugava veehoidla on pandud seitsme kilomeetri pikkune sild, nii et seal on väga palju asju, mida saaks teha paremini,» kirjeldas ta.

Eestisse on Tallinna-Pärnu suunal planeeritud iga päev 4000-5000 reisijat, kuid selles arvus Simmermann ei kahelnud, tuues näiteks Soome, kus kiirete ja mugavate rongide tulek suurendas reisijate arvu mitmekordseks. «Kogemused näitavad, et kui on korralik ühendus, mille peale saab loota, siis reisijad tulevad,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles