Sakkov: lennujaamalt Rail Baltic kliente ei rööviks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Priit Simson.

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles ETV saates «Vabariigi kodanikud», et odavlennufirmade võidukäigu tõttu ei kujutaks plaanitav raudteeliin endast lennujaamale suurt konkurenti.

«Meie lennujaamana võime seda (Rail Balticut – toim.) mitte tahta, aga ühes normaalses riigis võiks ju olla normaalne raudtee, normaalne teedevõrk, normaalsed lennuühendused,» rääkis Sakkov, kelle sõnul poleks tal midagi selle vastu, et inimesed rohkem rongiga sõidaksid.

«Rail Baltic on meie konkurent Riiast Vilniuseni, aga mitte kaugemale, sest pikemad otsad selle raudteega eeldavad juba sellist klienti, kellel on aega seal raudteel olla,» rääkis Sakkov ja selgitas, et rong on küll mugavam liiklusvahend, kuid lennuk on kiirem ja lendab kaugemale.

«Lennunduses on selge trend, et hinnad lähevad alla – odavlennufirmad on tulnud, et jääda ja ka teised lähevad järjest odavamaks ja odavamaks. Ma ei usu, et rongiveod suudavad konkureerida odavlennufirmade odavate pakkumistega,» leidis ta.

Sakkov küsis ka, kui palju rongipilet maksma hakkab ja kas see suudab lennupileti hinnaga konkureerida. «Tegelikult busside ja autode pealt inimesed koliksid sinna küll, aga ei pea tingimata kolima lennukite pealt,» oli ta veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles