Hekotek tarnib Vietnami üle 13 miljoni väärtuses seadmeid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hekoteki juhatuse esimees Heiki Einpaul.
Hekoteki juhatuse esimees Heiki Einpaul. Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF

Masinaehitusfirma Hekotek tarnib Vietnami firmale Biomass Fuel Vietnam puidugraanulitehase seadmeid, lepingu väärtus on üle 13 miljoni euro.

Lepingu firmaga Biomass Fuel Vietnam Co täiskomplektse puidugraanulitehase seadmete tarneks Nghe An provintsi Vietnamis sõlmis ettevõte juulis, selgub Hekoteki kodulehelt.

«Tegemist on kindlasti suure väljakutsega kogu meie meeskonnale, kuna nii kultuuriline taust kui ka klimaatiline olukord Vietnamis erinevad paljuski meie eelnevatest analoogsetest projektidest,» märkis masinaehitusfirma.

Tehase tootlikkus saab olema ligikaudu 160 000 tonni valmis puidugraanuleid aastas. Toorainena plaanitakse kasutada nii eukalüpti, akaatsia ja männi paberipuitu kui ka puiduhaket ja saepuru, märkis Hekotek.

Paberipuidu koorimiseks ja hakkimiseks tarnib Hekotek kliendile vastava liini. Saepuru kuivatamiseks kasutatakse trummelkuivateid ning puidugraanulid pressitakse kuue CPM graanulipressiga.

Valmis puidugraanulite ladude kogumaht on kuni 20 000 tonni, kust on väljundid autolaadimispunkritesse. Valmistoodangu esmane sihtpunkt on ennekõike Jaapani turg.

Seadmekomplekti transport peaks algama 2019 aasta kevadel ning kogu kompleksi valmimistähtaeg on 2019. aasta lõpus, lisas Hekotek.

1992. aastal asutatud Hekotek AS on puidutöötlemise tehnoloogia seadmeid projekteeriv ja valmistav masinaehitusettevõte. Eelmisel aastal langes Hekoteki käive 32 protsenti 30,7 miljonile eurole ja kasum kahanes 36,2 protsenti 2,7 miljonile eurole.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles