Kaubamärgi vaidlus sundis elamurajooni ümber nimetama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamärgivaidluse tõttu tuli Kuld Lõvi piirkond ümber nimetada Lõvi elurajooniks.
Kaubamärgivaidluse tõttu tuli Kuld Lõvi piirkond ümber nimetada Lõvi elurajooniks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kaubamärgivaidluse kaotanud AS Viiburi Kinnisvara on sunnitud Pärnumaal Papsaare külas Kuld Lõvi trahteri naabruses asuva Kuldlõvi elamurajooni ümber nimetama Lõvi elamurajooniks.

Vägikaikavedu kuldse lõvi pärast sai alguse möödunud aasta jaanuaris, kui Tallinna kinnisvarafirma AS Nordeconi tütarfirma AS Kuldlõvi esitas patendiametile taotluse registreerida Kuldlõvi kaubamärk nende nimele, kirjutab Pärnu Postimees.

Märtsis said nii Kuldlõvi elamurajooni arendav AS Viiburi Kinnisvara juhataja Virve Pichen kui Kuld Lõvi trahteri omanik Aivo Karu AS Nordeconist kirja, milles nõuti kohtu ähvardusel, et nood loobuksid Kuldlõvi ja Kuld Lõvi nime kasutamisest.

Soovimata nimest loobuda, esitasid trahter ja kinnisvarafirma patendiametile registreerimiseks omapoolsed kaubamärgid, trahter soovis registreerida kaubamärgi «Trahter Kuld Lõvi», Viiburi kinnisvara aga «Kuldlõvi elamurajoon».

Mõlemad vaidlustasid patendiameti otsuse anda Kuldlõvi nime kasutamise õigus AS Kuldlõvile.

Kinnisvarafirma pöördus tööstusomandi apellatsioonikomisjoni poole ja said oktoobri lõpus vastuse, et patendiameti otsus jääb jõusse, kuna AS Kuldlõvi jõudis Kuldlõvi nime registreerimist taotleda enne AS Viiburi Kinnisvara.

Kuld Lõvi trahtri pidaja loodab õigluse jalule seada kohtu kaudu ning jaanuaris toimuval istungil peab selguma, kas trahter tohib ajaloolist nime edasi kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles