Google'i eksjuht oli rabavalt avameelne

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eric Schmidt.
Eric Schmidt. Foto: SCANPIX.

Google'i endine tegevjuht Eric Schmidt oli sel kuul Washington Postile intervjuud andes nii avameelne, et ajaleht pidas vajalikuks lisada, et tal hammas valutas ja tuli just hambaarsti juurest.

The Wall Street Journal, kes kommenteerib intervjuud tunnistas, et Schmidt ütles avalikult seda, mida enamik tehnoloogiasektori tippjuhte räägivad ainult eravestlustes.

Schmidti kommentaarid käivad Ränioru (Silicon Valley) ja Washingtoni poliitikute vahekorra kohta. Nimelt sekkuvad poliitikud üsna palju erinevate regulatsioonide kaudu tehnoloogiaettevõtete tegevusse ning annavad ka otsest nõu. Nii soovitas üks senaator Google’il asendada nende otsingualgoritm ekspertide paneeliga saamaks «õiglaseid» otsingutulemusi.

«Regulatsioon  hoiab ära tegeliku innovatsiooni, sest regulatsioon määrab ära peamise tee, mida mööda minna,» ütles Schmidt.

Schmidt ütles, et kui Räniorg hakkas 1990ndatel aastatel majanduses suuremat rolli mängima, hakkasid seal ennast näitama ka poliitikud. «Me arvasime, et poliitikud hakkasid tulema sellepärast, et nad armastasid meid. On aga õiglane öelda, et nad armastasid meid meie raha pärast,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles