Erdoğan: Türgi hakkab boikoteerima USA elektroonikakaupu (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: UMIT BEKTAS / REUTERS

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan teatas teisipäeval, et Türgi kuulutab vastuseks Washingtoni sanktsioonidele boikoti USA elektroonikatoodetele.

«Me boikotime USA elektroonikatooteid,» ütles president televisioonis üle kantud kõnes. «Kui Ühendriikidel on iPhone, siis teisel poolel on Samsung. Meil on ka kodumaised Venus ja Vestel,» toonitas ta.

Erdoğani on samas varem korduvalt pildistatud Apple´i toodete, teiste seas iPhone´i ja iPadiga. Ka oma kuulsa kõne 2016. aasta juuli ebaõnnestunud riigipöördekatse ööl, milles ta kutsus rahvast tänavatele, tegi ta iPhone´i rakendusega Facetime.

USA president Donald Trump otsustas reedel kahekordistada Türgile kehtivad terase- ja alumiiniumitollid seoses 2016. aastal vangistatud pastori Andrew Brunsoniga, keda Türgi süüdistab terrorismis ja spionaažis. Prokuratuuri väitel oli Brunson seotud Kurdistani Töölisparteiga ning USA-s eksiilis elava islamivaimuliku Fethullah Güleniga, kes aitas väidetavalt korraldada 2016. aasta juulis toimunud riigipöörde katset.

Ühendriigid kehtestasid augusti alguses seoses pastori vangistamisega sanktsioonid Türgi justiitsministrile Abdulhamit Gülile ja siseministrile Süleyman Soylule. Nende võimalikud USA varad külmutati ning kodanikel keelati nendega äriasju ajamast.

Liir kukkus esmaspäeva varajastel tundidel möödunud nädalaga võrreldes veel täiendavad 10 protsenti, laskudes kursile 7,09 dollari vastu. Pärast reedest suurkukkumist oli liir kursil 6,86 dollari vastu. Kokku on liir selle aastaga langenud üle 40 protsendi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles